مضرات و فوايد علمي وانيل

30 مهر 1399

وانيل يک ميوه غلاف دار خوشبو است که از ارکيده بالارونده استوايي،V. planifolia بدست مي آيد. سرخپوستان مايا قرن ها قبل از اولين اسپانيايي ها که در سال 1520 از آن در پاي خود در مکزيک بهره بردند، اولين افرادي بودند که از آن در نوشيدني هاي شکلاتي به عنوان ماده طعم دهنده استفاده کردند. اين غلاف بسيار با ارزش، بومي جنگل ‌هاي انبوه مناطق گرمسيري آمريکاي مرکزي است و اخيرا کشت آن از طريق کاشفان اروپايي، به مناطق گرمسيري ديگر گسترش پيدا کرده ‌است.


گياه شناسي

وانيل يک گياه گلدار در خانواده ارکيده و داراي خصوصيات منحصر به فرد رشدي است که براي بالا رفتن به يک درخت يا ستون نياز دارد.

اين شبه مو ميوه فراواني توليد مي کند و گل هاي نارنجي – زرد شيپوري شکل دارد.

اين گل ها در زيستگاه طبيعي خود فقط يک روز باز مي شوند که سريعا توسط زنبورهاي Melipona يا مرغ مگس خوار منقار بلند، گرده افشاني مي شوند.

با اين حال، در مزارع زير کشت، به صورت دستي گرده افشاني مي شوند. امروزه وانيل در مقياس تجاري در ماداگاسکار، اندونزي، هند، پورتوريکا و هند غربي رشد مي کند.

سه رقم اصلي وانيل با اهميت تجاري وجود دارد. در ميان آن ها، Vanilla planifolia بهترين وانيل است که در انواع قنادي ها در سراسر جهان به کار رفته است.

غلاف وانيل هاي نارس زماني که به طول 13 تا 20 سانتي متر برسند، برداشت شده و به رنگ زرد روشن تغيير پيدا مي کنند. سپس در آب در حال جوش اندکي رنگ پريده مي شوند، تراوش مي کنند و 2 تا 3 هفته اي زير نور آفتاب خشک مي شوند، تا جايي که به غلاف هاي چروکيده قهوه اي تيره تبديل شوند.

وانيلين، نوعي کريستال سفيد است که داخل برخي از غلاف ها با کيفيت بالاتر، ظاهر مي شود.

ادامه مطلب...

التهاب چيست؟

30 مهر 1399

همه ما روزانه با نوعي سطح التهاب روبرو مي شويم – خواه با استرس، بيماري، محيط زيست و موارد ديگر – اما التهاب چيست و چه تأثيري روي سلامتي دارد؟ به طور خلاصه، التهاب يک فرآيند طبيعي است که به التيام بدن در هنگام دفاع از خودش در برابر آسيب کمک مي‌کند .که اساسا فرآيند جذب سلول هاي ايمني در بافت هاي بدن براي اعمال آن ها است.


التهاب بخشي از واکنش التهابي بدن است که باعث افزايش گلبول هاي سفيد و توليد سلول هاي ايمني بدن است که براي مبارزه با عفونت همکاري مي کنند. التهاب مي تواند به صورت کوتاه مدت ظاهر شود که به التهاب حاد معروف است، همچنين اگر به صورت طولاني مدت ظاهر شود به آن التهاب مزمن گفته مي شود.


آيا التهاب بد است؟

التهاب از نظر فني خوب و بد نيست. منتها با توجه به ايمني و دفاع سلول ها مي تواند مفيد باشد. ما مي خواهيم که بدن در برابر مريض شدن و مبارزه موثر با پاتوژن ها، يعني باکتري ‌ها، از خودش دفاع کند. در همين راستا، هنگام ورزش هر دو نوع التهاب را تجربه مي کنيد. التهاب حاد را با درد و ناراحتي موقتي بعد از تمرين تجربه مي کنيد، در حالي که خود ورزش باعث کاهش التهاب مزمن مانند درد مفاصل، علائم تسريع در پيري و بيماري هايي مانند سرطان يا چاقي در طولاني مدت مي شود.

ادامه مطلب...

تكه هاي سفيد در ادرار در بارداري

30 مهر 1399

اگر باردار هستيد و متوجه وجود ذرات سفيد رنگ در ادرارتان شده ايد، در اين مطلب با ما همراه شويد تا به علل و راههاي رفع اين وضعيت پي ببريد.
چند نكتهاغلب تغييرات زيادي در دوران بارداري اتفاق مي افتد. براي مثال ديده شدن ترشحات رنگي واژن در بارداري معمول است. در دوران بارداري معمولاً مشاهده مي شود كه ذرات سفيد رنگي روي ادرار شما شناور هستند. زنان به احتمال زياد به عفونت هاي دستگاه ادراري مبتلا مي شوند و اين يكي از دلايل احتمالي ديده شدن تكه هاي سفيد در ادرار است.
صرف نظر از اينكه علت وجود ذرات سفيد در ادرار چيست، ممكن است نياز به درمان فوري پزشكي باشد تا خطر ابتلا به عفونت رحم و ايجاد عوارض آتي به حداقل برسد. به گفته دكتر Melinda Ratini از WebMD، عفونت هاي ادراري كه در دوران بارداري شايع هستند مي توانند باعث درد، كدر و بدبو شدن ادرار شوند.

ادامه مطلب...

مركبات براي كودكان زير يكسال

30 مهر 1399

هنگامي كه كودك كوچك شما شروع به خوردن غذاهاي جامد كرد، انتخاب غذاهاي مناسب براي او كمي دشوار بنظر مي رسد. نوزادان اغلب به هر چيزي در دست و روي بشقاب شما دست مي زنند و مي خواهند آن را امتحان كنند. اما كودك چه غذاهايي را مي تواند با خيال راحت بخورد بدون اينكه با مشكل مواجه شود؟
اكنون كارشناسان عقيده دارند كه بهتر است غذاهاي جامد را به ترتيب معرفي كنيد، حتي اگر ممكن است اين مواد غذايي به طور بالقوه باعث حساسيت شوند. مركبات يكي از مواد غذايي است كه شروع آن براي كودكان احتمالا نياز به كمي صبر دارد.

مركبات
 براي سلامتي بسيار مفيد هستند و در عين حال ميوه هاي خوشمزه اي مي باشند. آنها علاوه بر طعم دلپذيري كه دارند، داراي ويتامين ها، فيبر و مواد معدني هم هستند. شايد دوست داشته باشيد كودك تان از تمام ويتامين C موجود در مركبات بهره مند شود، اما آيا دادن ميوه مركبات به نوزادان مناسب است؟
بدن كودك بسيار حساس و لطيف است و معده او نمي تواند خوراكي ها را مانند معده يك فرد بزرگسال هضم كند. هر نوع رژيم غذايي كه به كودك معرفي مي شود بايد به آرامي و به تدريج انجام گردد. به همين دليل، نوزادان بايد در 4 ماه اول زندگي (ترجيحا تا 6 ماهگي) بطور انحصاري از شير مادر تغذيه شوند و سپس به آرامي مصرف غذاهاي نيمه جامد به همراه شير و در نهايت غذاي جامد را شروع كنند.
هضم مركبات براي نوزادان نسبت به آنچه فكر مي كنيد مي تواند سخت تر باشد. بنابراين نبايد ميوه هايي را كه معده كودك نمي تواند هضم كند، به فرزندتان بدهيد.
كودكان از چه زماني مي توانند مركبات بخورند؟از نظر فني، كودك شما مي تواند خوردن مركبات را از حدود 6 ماهگي شروع كند، اگرچه بسياري از والدين تا حدود 12 ماهگي از دادن آن به فرزندشان اجتناب مي كنند.

ادامه مطلب...

خوردن موز در دوران بارداري

30 مهر 1399

يك دوره هيجان انگيز براي مادر شدن، زماني است كه به تغذيه سالم اختصاص داده مي شود؛ تا اطمينان حاصل گردد كه جنين درون رحم تمام مواد مغذي مورد نياز خود براي رشد را در اختيار دارد. موز مواد معدني و ويتامين هاي لازم براي رشد را در اختيار جنين قرار مي دهد.
1- هموگلوبين را تقويت مي كند.طبق گزارش شوراي ملي اقدام براي كم خوني، كمبود آهن شايع ترين علت پايين آمدن سطح هموگلوبين است.
بيش تر زنان باردار از كم خوني رنج مي برند زيرا معمولا سطح هموگلوبين آن ها بسيار كم است. خوردن موز به تقويت سطح هموگلوبين در بدن كمك مي كند كه بالطبع گلبول هاي قرمز خون را افزايش مي دهد و از اين رو سطح هموگلوبين تقويت مي شود. بنابراين مانع از عوارض مختلف در بارداري مي شود.
2- حالت تهوع و استفراغ را در دوران بارداري تسكين مي دهدبيماري صبحگاهي (ويار) در زنان باردار شايع است. مصرف موز در اين زمان از بارداري، به كاهش بيماري صبحگاهي كمك مي كند و با موفقيت با تهوع و استفراغ مقابله مي كند.
3- منبع عالي اسيد فوليكموز براي رشد مغز و نخاع جنين لازم است. اين ميوه به جلوگيري از كمبود اسيد فوليك كه باعث تولد جنين زودرس مي شود كمك مي كند، هم چنين باعث كاهش خطر نقص مادرزادي هنگام تولد مي شود.

ادامه مطلب...

مهارت هاي حركتي چيست؟

30 مهر 1399

در اولين بخش از مجموعه جديد رشد جسماني بدن، آنجلا دي نرس، در مورد اثر حركت بدني روي سلامت كودكان، مهارت هاي ذهني و سلامت كلي آن ها نگاهي انداخته است….

همان طور كه در سه مقاله بايد اين موضوع را شرح دهيم ، "رشد جسمي” در سال هاي اول زندگي هر فرد، فقط به معناي راه رفتن سريع تر يا انجام حركات ژيمناستيك پيچيده تر نسبت به بقيه نيست؛ بلكه در مورد اين است كه بدن و مغز چگونه از درون با هم ارتباط برقرار مي كند و با يكديگر رشد مي كند، فرآيندي كه قبل از تولد ما شروع مي شود.

من در سال 2009 در مورد اين كه "ذهن كودكان در بدنشان زندگي مي كند، پس اين دو بهم مرتبط هستند” مطلبي نوشتم. با توجه به اين كه رشد فيزيكي بدن يكي از سه بخش اوليه در EYFS است، اما اهميت عميق تر اين جنبه ناديده گرفته مي شود، مخصوصا براي كودكاني كه بعد از سال 1980 متولد شدند . موضوع EYFS روي حركت، نگه داشتن، سلامت و مراقبت از خود تمركز مي كند، تا اين كه بخواهد در مورد تغذيه بدن براي رشد و مهارت هاي ذهني متمركز شود. اين مقاله ها به اين جنبه از موضوع هم نگاهي انداخته اند، روي چگونگي حركت بدن و گسترش مهارت هاي ذهني ( فكر و سازماندهي اطلاعات در مغز ) هم اطلاعاتي جمع آوري كرده اند.

ادامه مطلب...

خوردن زيتون و روغن در بارداري

30 مهر 1399

زماني كه بهترين توجه ممكن را از خود و اطرافيان خود به دست مي ‌آوريد، از بهترين شكل زندگي خود استقبال كرده ايد. اگر دقت كنيد متوجه مي شويد كه رژيم غذايي بخشي مهم و حياتي در زندگي است. اكنون بايد برنامه هاي رژيم خود را بر روي مفهوم واقعي متمركز كنيد – درست خوردن، نه بيش تر خوردن!
مصرف روغن در دوران بارداريبه همان اندازه كه توجه به گروه هاي غذايي كه در دوران بارداري مي خوريد بسيار مهم است، درك نوع روغن هايي كه بخشي از وعده هاي غذايي شما را تشكيل مي دهند نيز بسيار مهم است.
روغن زيتون نه تنها براي زنان باردار بلكه براي همه افراد بهترين گزينه در بين ديگر انواع روغن محسوب مي شود.اضافه كردن روغن زيتون به رژيم غذايي شما در حين بارداري فوايد زيادي دارد.اجازه دهيد در مورد روغن زيتون، فوايد و ميزان مصرف آن در دوران بارداري بيش تر بدانيم.

ادامه مطلب...

يك ليوان شير

30 مهر 1399

بارها از خواص شير براي بدن شنيده‌ايد. اما ممكن است از خود بپرسيد چه نوع شيري براي بدن مفيدتر است و در عين حال چربي كم‌تري دارد. ميزان كالري شير بستگي به نوع شيري كه شما انتخاب مي‌كنيد دارد. شير كم چرب گاو( 2 درصد چربي) از محبوب‌ترين و سالم‌ترين انواع شير است.

كربوهيدرات در شير
شير حاوي قند لاكتوز است. شناخت انواع شيرها و عناصر داخل آن به شما كمك مي‌كند كه چه شيري را مصرف كنيد.

يك فنجان شير رقيق شده 83 كالري، 8 گرم پروتئين، 12 گرم كربوهيدرات و 12 گرم قند دارد. اين شير چربي ندارد.
يك فنجان شير 1 درصد چربي 102 كالري، 8 گرم پروتئين، 12 گرم كربوهيدرات، 13 گرم قند و 2 گرم چربي اشباع شده است.
يك فنجان شير كامل 149 كالري، 8 گرم پروتئين، 12 گرم كربوهيدرات، 12 گرم قند و 10 گرم چربي است.
يك فنجان خامه غليظ 821 كالري، 5 گرم پروتئين، 7 گرم كربوهيدرات، 7 گرم قند و 88 گرم چربي است. يك قاشق غذاخوري خامه غليظ داراي 51 كالري است.
يك فنجان شير خشك 25.3 گرم كربوهيدرات دارد.
يك فنجان شير خشك بدون چربي 29 گرم كربوهيدرات دارد.
يك فنجان شير غليظ شده 166 گرم كربوهيدرات دارد.
به بعضي از محصولات شير قند اضافه مي‌شود. اين محصولات معمولا با طعم دهنده‌هايي مثل توت فرنگي يا شكلات هستند.

ادامه مطلب...

مصرف ويتامين دي براي نوزادان

30 مهر 1399

ويتامين D در حفظ تعادل بهينه كلسيم و فسفات كه منجر به رشد استخوان ها و دندان ها مي شود، ضروري است.

اگرچه با فعاليت بدني و مصرف كلسيم كافي مي توان استخوان هاي سالمي داشت، اما نقش ويتامين D هم به همان اندازه براي سلامت استخوان ها مهم است. بدون ويتامين D بدن ما نمي تواند به طور مؤثر كلسيم را جذب كند، بنابراين اطمينان از دريافت كافي اين ماده ي مغذي بخصوص براي كودكان، بسيار حياتي است.

ارتقاء سلامت استخوان در كودكي به داشتن استخوان هاي سالم در بزرگسالي كمك مي كند، به همين دليل كمبود ويتامين D بايد مورد توجه همه ي والدين باشد.

ويتامين D و نور خورشيد
كودك شما براي دريافت ويتامين D به نور آفتاب احتياج دارد. افراد تقريبا 80? از ويتامين D مورد نياز بدن خود را از اين طريق دريافت مي كنند.

ميزان جذب ويتامين دي، به ميزان كمي به رنگ پوست فرد بستگي دارد. افرادي كه پوستشان به طور طبيعي بسيار تيره است نسبت به سفيد پوستان، براي جذب ويتامين D به 3 تا 6 برابر نور آفتاب بيشتري نياز دارند.

ادامه مطلب...

فوايد مكمل زينك براي كودكان

30 مهر 1399

كودكان در حال رشد، براي داشتن رشد كافي و سالم به تركيبي از ويتامين ها و مواد معدني مختلف نياز دارند. شما بايد اطمينان حاصل كنيد كه از همه ي ويتامين ها و مواد معدني استفاده مي كنيد و هيچيك از عناصر مهم و تاثيرگذار بر رشد كودك را فراموش نمي نماييد.

روي يا زينك يكي از مواد معدني مهم است كه اهميت آن در بيشتر موارد دست كم گرفته مي شود. به همين دليل است كه اغلب كودكان خردسال، با كمبود روي مواجه هستند. اين مشكل در كشورهاي در حال توسعه در مقايسه با كشورهاي توسعه يافته شديدتر است. اگرچه نياز به روي نسبت به ديگر مواد معدني ضروري، براي بدن كمتر است اما فقدان آن نيز مي تواند عواقبي براي سلامتي بدنبال داشته باشد.

به گفته كارشناسان بهداشت و دانشمندان، يك كودك نرمال به 10 ميلي گرم روي در روز نياز دارد. اين ماده معدني را كم و بيش مي توان از طريق غذا بدست آورد، اما در صورت نامناسب بودن رژيم غذايي بايد از مكمل هايي استفاده كرد تا بدن با كمبود روي مواجه نشود و يا اينكه كمبود روي بدن جبران شود.

ادامه مطلب...

خطا ...
آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است.
متوجه شدم